Usein kysyttyä

Mikä ihmeen ammattijärjestäjä?
Ammattijärjestäjä on järjestämisen asiantuntija, joka auttaa tavaramäärän hahmottamisessa, tavaroista luopumisessa ja järkevän järjestyksen luomisessa.

Kehtaanko kutsua ammattijärjestäjän kotiini, kun meillä on niin sekaista ja kamalaa?
Kehtaat. Tehtäväni on auttaa sinua ottamaan tavarasi ja kotisi haltuun ja luoda järjestystä tilaasi. En milloinkaan arvostele sinua, kotiasi, tavaroitasi tai järjestysenpitoasi.

Juoruiletko kylillä, miten sotkuista meillä on?
En. Ammattijärjestäjillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Noudatan työssäni Suomen ammattijärjestäjien eettisiä ohjeita, ja suhtaudun sinuun ja kotiisi kunnioittavasti niin järjestelyn aikana, kuin sen jälkeenkin.

Heitätkö pois kaikki tavarani?
En. Sinä teet päätökset, mikä tavara jää ja mikä lähtee. Luovut vain siitä, mistä itse haluat. Kannustan sinua etenemään kohti asettamaasi tavoitetta, mutta en tee puolestasi päätöksiä tavaroista luopumisesta.

Mitä hävitettäville tavaroille tapahtuu?
Autan sinua kierrättämään poistettavat tavarat asianmukaisesti.

Mitä jos tavarat valtaavat kotini taas ammattijärjestäjän käynnin jälkeen?
Autan sinua niin monta kertaa ja niin pitkään kuin on tarpeellista. Kertalaakista ei tarvitse onnistua ja olen tukenasi pidemmissäkin projekteissa.

Voinko rentoutua sohvalla, kun sinä raivaat puolestani?
Et. Järjestely tehdään yhdessä. Sinä olet omien tavaroidesi paras asiantuntija, ja ainoa ihminen, joka voi tehdä päätöksiä tavaroista luopumisen suhteen. Jotta järjestely onnistuu, sinun on oltava mukana tekemässä päätöksiä. Teen työtä rinnallasi ja tartun aktiivisesti toimeen, mutta sinun on myös osallistuttava tekemiseen. Näin varmistutaan myös siitä, että kodistasi ei lähde ulos ainuttakaan tavaraa ilman suostumustasi.

Minulla on krooninen sairaus, joka aiheuttaa kipuja / vaikeuttaa liikkumista / vaikuttaa jaksamiseeni. Voitko auttaa minua siitä huolimatta?
Kyllä. Minulla on omakohtaista kokemusta kivuista ja kroonisesta väsymyksestä kärsivien kanssa toimimisesta (esim. fibromyalgiaa sairastavat). Järjestelyprojekti onnistuu hienosti henkilökohtaiset tarpeesi huomioiden. Kunhan mainitset tarpeistasi kartoituksen yhteydessä, voimme suunnitella projektin sen mukaan.

Mitä jos tunteet ottavat vallan kesken järjestelyn?
Tavaroiden läpi käyminen saattaa herättää yllättäviäkin tunteita. Liikuttuminen, hermostuminen tai riemastuminen eivät haittaa. Pidämme tarvittaessa tuumaustaukoja tai vaikka ohitamme hankalia tavararyhmiä, mikäli tilanne niin vaatii.

Voinko tilata sinut hävittämään puolisoni tavarakasat salaa puolisoni työmatkan aikana?
Et. Järjestän vain sellaisten ihmisten omaisuutta, jotka ovat antaneet suostumuksen järjestelyyn.